2018-03-26 75 浏览
同长辈食饭去酒楼就一定无错,起码味道有保证!其实依家啲酒楼越来越精致,服务越来越好!如果要比较,都系比食物质素以及方便程度!富临系爸爸去开个间,服务佢一定满意,食物质素同价钱都令我有惊喜!花胶北菇肉掌煲d料好足,花胶够厚够大片,价钱都系$108,我妈咪成日话煮花胶养颜,但又要浸又要煮,呢d功夫菜,出去食系值得的!咁岩天气转冷,去食羊腩煲就一流!呢度真系好足料,羊肉好多而且好腍,比个gas炉你热住食物,仲有姐姐不时帮我地捞,提我地小心痴底!鲍鱼一共六只,用果皮蒸海鲜真系好甜好鲜味!而且够腍,刚刚好可以脱壳,好味道!仲有西兰花带子珊瑚蚌,带子大大粒,珊瑚蚌口感唔错!其实最欣赏系个猪肺菜干炖汤,青热又润肺,猪肺洗得好干净,我饮咗几碗啊!最后仲有生煎包同糖水,4个人食饱到上心口,爸爸都好闷意我嘅安排,个侍应仲好好走过来同我地倾几句!屋邨酒楼就系有依个好处!特别温馨!

仲有西兰花带子珊瑚蚌,带子大大粒,珊瑚蚌口感唔错!