2023-12-31
锡兰煎饼真系一啖一个正😋!外皮酥脆又唔会油腻,入口后就发现里面嘅糯米馅好细腻,又滑又糯,真系好夹!细心一食,仲可以尝到淡淡嘅椰奶味,够晒香浓,个口感真系得意到不得了!排骨王,真的是王中王👑!肉质鲜嫩,啖啖肉咬落去真系充满咗肉汁,香气飘散喺嘴里,系咁隐约间带点甜,黑椒味刚刚好,唔会过分抢镜,但亦够哂味!至于砵酒鸭呢,真系翻版嘅滋味啊😍!鸭肉腍到化,入味得嚟又保持咗原汁原味,啖啖肉食落有种讲唔出嘅满足感。而且啖啖肉中间夹杂嘅砵酒香味,微微的酸香提起整体味道,唔觉得腻,食得出佢哋嘅用心同用料。花雕姜母鸡煲呢,又系另一款好东东!鸡肉腍得黎啱啱好,好入味。姜母嘅辛辣气息好突出,暖笠笠啲又适合冬日夜晚。个汤头食落去真系好够味,仲有种回甘嘅感觉。食完今晚呢顿饭,真系满足到我哋每一个味蕾,全晚系咁笑口开怀。富临,我哋仲会再嚟嘅!🥘🍚🍲