餐厅: 富臨皇宮
资讯:

餐厅: 富臨皇宮
资讯:

2017-05-12 752 浏览
因为去柴湾探亲戚,所以系呢边食埋晚饭先走。听人讲富临啲野唔平,但黎到又唔觉话好贵,同平时食开既差不多。都有啲特价菜式。门口广告:呢个极品烧鹅皇抵呀!但要睇你几多人,份量有所不同宵夜仲抵,不过等唔到甘晏。小菜外,仲可以选择火锅,价钱唔贵㖞,最多只需128。不过今晚食小菜,唔知食物有咩简,下次可以试下!首先,我地叫左个波士顿龙虾孖宝,有一碟龙虾伊面同一碟叉烧。龙龙伊面可以选择上汤或芝士焗,而唔岩叉烧仲可以拣乳鸽或者拼盘。选择了芝士焗,芝士唔多,但汁够,龙虾肉多,易脱壳。肉质爽弹,伊面长身入味。唔错!都几啖啖肉架!叉烧皇叉烧好味!平时酒楼食开既叉烧例牌得几件,但呢个比我想像中大碟,长过一只手掌!叉烧烧到焦焦地,好香。肉好入味,有少少肥肉,好林,正!不过唔好点太多汁呀,会咸d。肥瘦配合得刚好!极品烧鹅皇特价,只需20蚊炸!超抵!睇相都见到,烧鹅皮好脆,好香口!肉质实净得黎又入味,唔会梅晒。份量唔少,两个人食卓卓有余。果皮蒸鲍鱼面积比匙更既表面大啲,鲍鱼好爽口,汁唔会太咸,加上葱同果皮去蒸有其香味,食落更好味。谂起都肚饿好想食呀!同埋要赞一赞呢度啲传菜姐姐,收野快,亦有不时换碟,入黎时有介绍菜色

门口广告:
呢个极品烧鹅皇抵呀!但要睇你几多人,份量有所不同

宵夜仲抵,不过等唔到甘晏。

都几啖啖肉架!

叉烧皇
不过唔好点太多汁呀,会咸d。

肥瘦配合得刚好!

极品烧鹅皇
特价,只需20蚊炸!超抵!

果皮蒸鲍鱼

谂起都肚饿好想食呀!同埋要赞一赞呢度啲传菜姐姐,收野快,亦有不时换碟,入黎时有介绍菜色同甜品!好勤力,老板应该加佢地人工!