2019-04-25
成日都觉得圆方冇野好食,一系就贵到喊,一系就颓到爆,有冇d中间d嘅选择嫁?今日有地胆carry,带我食好西~原来系九龙站除左圆方呢个商场之外,仲有个位叫做Union Square,只要系C2(姐系平时一出就见到圆方个个~)再转右上电梯,去到U5空中花园,见到一个罗马广场嘅位置,就系Union Square,原来劲多餐厅law...真系大乡里出城....今次我地几个人一齐食lunch buffet,顺便食下佢地出名嘅斧豚扒!招牌豚肉滋味拼盘 ($238)里面包含左四款小食🍔烟熏手撕猪肉汉堡手撕猪肉嘅质感,比平时嘅汉堡扒有质感,加上BBQ汁,好惹味!🐖香草猪肉肠外皮煎到脆脆咁,加上用香料腌制过嘅猪肉,令我谂返起系德国嘅日子🍤意大利火腿伴大虾几得意嘅组合,因为包著黎煎嘅关系,令到大虾有parma ham嘅咸香,呢种咸始终唔系一般盐可以取代~🐷串烧猪肉烧猪肉够juicy,而且加上BBQ sauce,充满美式风格美国重量级厚切炭烤战斧豚肉扒 配 苹果西芹根汁.野菌酱 ($198)我好钟意佢烤得啱啱好,靓嘅肉系唔洗烤到全熟,就算猪都系,当然又唔好太生啦,7成熟就啱啱好,保持到肉汁之如,又唔会怕有菌
今日有地胆carry,带我食好西~
招牌豚肉滋味拼盘 ($238)
里面包含左四款小食
🍔烟熏手撕猪肉汉堡
🐖香草猪肉肠
🍤意大利火腿伴大虾
🐷串烧猪肉
我好钟意佢烤得啱啱好,靓嘅肉系唔洗烤到全熟,就算猪都系,当然又唔好太生啦,7成熟就啱啱好,保持到肉汁之如,又唔会怕有菌,所以食落去好juicy!加上苹果西芹汁,减低左油腻感!
胡桃木烟熏.波本威士忌烧烤酱.脆薯条 ($198)
波本威士忌,姐系Bourbon,而Bourbon嘅特性,就系口感相对较辛辣强烈,但系又有一种粟米嘅香甜,再加上用烟熏嘅处理手法,个人认为味道比其余两款更出色,不过烧烤酱嘅味道比肉味重,所以有少少功高盖主嘅感觉
巴马臣芝士.意式蕃茄酱.田园沙律 ($198)
呢款我都好钟意,卖相好靓,好鲜艳,蕃茄酱嘅酸酸甜甜又可以减低油腻感,lunch time食都唔会太heavy
最吸引我嘅,就系呢枝饮管,好少餐厅愿意用不锈钢饮管,始终香港系个讲效益嘅社会,论成本,点都比用即弃嘅贵,不过佢地就做到一个良好嘅社会责任,特别要赞!
Lunch Buffet 仲有好多唔同嘅选择,无论系素食者或者肉食兽都照顾到,价钱仲要唔贵,真心推呢间良心餐厅!
环境都好舒服,系一个繁忙嘅working day中,有个short break,人都会醒神d!