2018-12-04
1948 浏览
甘短时间又再写食评,吴知以为我做🐎!绝对系千真万确😊我 吴系一个富豪,又吴系一个大户人家,只系一个钟意食嘢,而又日日都在外面吃饭的一个普通人😂A—-每次系呢到食晚饭多数都会食片皮鸭,今次都吴例外,呢到既片皮鸭随左好食之外,包住鸭食果块粉皮真系做到薄到呢,真系又要赞厨师既手艺,包住件鸭系完全可以食到鸭既味道又吴会各得成口面粉👍👍好食😋😋@(而家好多酒楼做果块粉皮厚过你块面皮,成啖面粉放落口,完全食吴到包住件鸭既味道,皮厚容易做,皮薄就要功夫)@B——片皮鸭二食系生菜包鸭松又系好食———(所以吴使特别再介绍)😂C——𦍑冲生蚝煲—甘奇怪点解个煲有火腩🤔——因为我食反好小睇餐牌,通常叫经理发——板,问问经理原来个餐牌新食物(𦍑冲火腩生蚝煲)😱😱😱(食物味道系好味既,可惜配火腩一D都吴match,怪怪的配搭😅😅)D—-海浙头—爽口佐酒小食一流👍E—-🐷仔脚—又系我地餐前佐酒小食😋F—-怀旧千层糕—-呢个必食甜品——(厨师既心机一定要食)G—-燕窝(四款味道,椰汁-杏汁-冰糖-𦍑汁)——-每一啖都可以吴同味道👍😋👍😋其实今日除左讲食物之外,仲要讲下D服务,呢道其实大部分既侍应都ok既,不过有几位我
绝对系千真万确😊
B——片皮鸭二食系生菜包鸭松又系好食
———(所以吴使特别再介绍)😂
C——𦍑冲生蚝煲—甘奇怪点解个煲有火腩🤔
——因为我食反好小睇餐牌,通常叫经理发
——板,问问经理原来个餐牌新食物
(𦍑冲火腩生蚝煲)😱😱😱
D—-海浙头—爽口佐酒小食一流👍
E—-🐷仔脚—又系我地餐前佐酒小食😋
F—-怀旧千层糕—-呢个必食甜品
——(厨师既心机一定要食)
G—-燕窝(四款味道,椰汁-杏汁-冰糖-𦍑汁)
——-每一啖都可以吴同味道👍😋👍😋
我系特别欣赏:简单讲讲
红姐——任何时候都知道客人既心意(不过今晚佢放左假见吴到佢)
Mandy—永远见佢都系笑容满面开心小天使
最后一位系呀paul—-真系非常麻烦你要每次做埋厨师发板帮我念食乜野🙏🏻😊
(仲有佢片鸭既刀法超正,片完鸭皮下面系无脂肪,食多几块都吴会肥又吴会腻😝)
🤔今晚既唯一既美中不足就系:🤔
个生蚝煲入面配火腩😂😂😅😅
今晚同家人和朋友食得超开心仲享受富豪级服务的晚餐🙏🏻🙏🏻👍👍