2018-03-25 695 浏览
次次行经过都见到门口堆满人,既然口渴就买杯饮下。行到门口就有一阵淡淡既芝士香。原本想饮芝士紫薯,但见到人地果杯紫红色好似用黎打卡唔错,加上系季节限定,咁就转軚饮芝士火火。店员话打开黑盖就饮得,一饮成啖都得芝士。层芝士同大陆差唔多名果间好似,好好味。为左饮下层既四季春同火龙果汁,就倒转摇左几下。杯野饮落好fresh, 火龙果味唔会太甜,同茶加埋有少少草青味。唔中意草青味既人应该唔中意。但我中意呢种清新。可惜饮多几啖就已经无晒芝士,证明芝士同茶比例唔啱,芝士应该要再多D。Overall黎讲系好饮既。不过$42杯又无一个好chill或安静既地方坐下抖下,只有外卖,咁就真系好贵...题外话,三只英文字我都识,但砌埋一齐我就唔识鸟😂 到底个brand value 系咩? 咩系favourite of tea? 真系黑人问号❓❓❓ 😂店门口长期都有一堆人。

店门口长期都有一堆人。
2018-03-24
$42 (其他)
  • 芝士火火