2021-05-12 294 浏览
近排成日叫外卖,有时想同女朋友食好啲唔好成日食茶记,就叫咗呢间餐厅。落单后唔算等好耐,行个圈睇下嘢好快有得攞。 叫咗吉列猪扒、猪柳、大虾定食(二人前)$518外卖自取85折,即系只需 $440.3就有两个餐。 饭盒入面已经有白饭、椰菜丝、渍物、西瓜粒同主菜。 另外有蚬肉面豉汤,点大虾嘅他他酱,点沙律嘅西柚汁同紫菜酸汁,点猪扒嘅芥末酱、芝麻同猪扒汁。 饭嘅份量好够,软熟唔会好硬,女朋友食唔晒。但系椰菜丝可以再多啲,配埋酸汁好快食晒。西瓜够甜,食完主菜可以食少少解腻。 到主菜喇。吉列猪扒大大嚿成块上,有少少肥肉令整块猪扒唔会太干身,不过如果叫我推荐,一定会叫你食猪柳。 二人前得两嚿猪柳同两只大虾。猪柳一咬落去就觉得好软绵,淋得黎唔会好似落咗松肉粉咁。本身无腌过,所以主要靠猪扒汁或者芥末酱调味。至于大虾 ,大大只好鲜味,一人一只唔够喉。下次可以净系叫猪柳同大虾。

叫咗吉列猪扒、猪柳、大虾定食(二人前)$518
外卖自取85折,即系只需 $440.3就有两个餐。

外卖自取