寒冷天气下嘅暖笠笠蒸气火锅天气又转冻,梗系最好食暖笠笠嘅蒸气火锅,有时又怕系室内好焗好热,天聚源又有日式风情,又可以系室外食火锅,简直perfect!怕冻嘅朋友仔都可以入返室内,任君选择估唔到食蒸气火锅都可以咁日式,好有风味,原来除左蒸气火锅,都可以食烧肉,唔怪得会有咁别致嘅布局,可以影好多靓相~今次我食$398 2人套餐,已经有齐头盘、海鲜、鸡同海鲜精华粥,绝对可以食到捧住个肚走啊!仲有好多小食可以加,选择好多元化头盘会有新鲜salad同埋麻酱乌冬,特别要提乌冬,好烟UN,完全唔系HEA乌冬,好有手打乌冬FEEL,好好味!服务员好贴心帮我地整好个锅,就好快上海鲜拼盘、虾、鸡肉,仲会有一个表格教我地要蒸几多分钟,咁可以食材嘅最鲜味鸡方面,大约蒸5-6分钟,好有鸡肉,好滑,啖啖肉!海鲜份量一D都唔少,有咁多种类,可以好满咁大拆一餐!大大只生猛鲜虾,有D仲郁梗架,好新鲜!蒸到佢变色岩岩好,自己可以控制时间,咁就唔会过左火,肉质好弹牙,又够大只~龙虾真系正到不得了!超好食!超好食!超好食!重要嘅野要讲三次,点解可以咁弹牙?点解可以咁鲜?一野扯哂D肉出黎,啖啖肉啊痴线,好好食yohooo其他海
寒冷天气下嘅暖笠笠蒸气火锅

其他海鲜好似带子、蛏子都回味无穷,有手掌咁大,唔洗加豉油都完全食到D鲜味,最原汁原味!蚬分大蚬、中蚬、细蚬,淡淡海水味,只只都系生,开哂口,相信个粥底一定超正啦!
食哂D食材其实已经7成饱!万众期待嘅海鲜鲜味粥,海鲜最好嘅精华都落哂系煲粥到!简直好鲜甜!!出面好难会食到!因为每样海鲜都咁鲜,个粥简直食到有幸福的感觉!

系呢个环境,一路同朋友吹吹水,一路自己蒸海鲜,再令下啤酒,绝对系一件乐事~食完又可以影好多相留念,非常满足同开心!
庆祝纪念
生日