2016-01-31
好冻好冻,仲出黎行街真系玩命,行左一阵都系决定去餐厅取下暖。黎到地铁站隔离嘅炑八,即刻入去暖下先,好想饮个泡菜汤。今日凉菜系海带同泡菜,食住慢慢睇餐牌,原来有下午茶餐,唔一定要韩烧㖞。选择亦算多,我地叫左三份下午茶,可以优惠价叫饮品,但只有沙冰就算了,太冻啦无兴趣迷你芝士年糕配韩式炸饺子 $48说迷你都唔系好迷你,好多酱汁同芝士,年糕份量亦很多,好吸引呀,试下先,果然无失望,年糕香软弹牙,酱汁调味很好,一口接一口食唔停呢。饺子炸得香脆,内里系粉丝馅,带少许麻油香,好食。炑八炸鸡 $78韩国野又系要食炸鸡,大大盘!刚刚炸起好香,炸浆很脆又唔油,肉很嫩滑,最正系上面有啲酸甜汁,即刻减低油腻感。海鲜豆腐汤配寿司 $52海鲜有大虾,青口,鱿鱼等,几丰富,泡菜汤底微辣,饮落有浓郁嘅海鲜味,喺咁冻天时饮上一碗即刻暖入心,好舒服呀。除汤送嘅寿司,饭软绵馅料多,一啖一件好味好味。无估到份量咁多,两个人食饱到爆开
黎到地铁站隔离嘅炑八,即刻入去暖下先,好想饮个泡菜汤。 今日凉菜系海带同泡菜,食住慢慢睇餐牌,原来有下午茶餐,唔一定要韩烧㖞。选择亦算多,我地叫左三份下午茶,可以优惠价叫饮品,但只有沙冰就算了,太冻啦无兴趣 迷你芝士年糕配韩式炸饺子 $48
说迷你都唔系好迷你,好多酱汁同芝士,年糕份量亦很多,好吸引呀,试下先,果然无失望,年糕香软弹牙,酱汁调味很好,一口接一口食唔停呢。饺子炸得香脆,内里系粉丝馅,带少许麻油香,好食。 炑八 炸鸡 $78
韩国野又系要食炸鸡,大大盘!刚刚炸起好香,炸浆很脆又唔油,肉很嫩滑,最正系上面有啲酸甜汁,即刻减低油腻感。 海鲜豆腐汤配 寿司 $52
海鲜有大虾,青口,鱿鱼等,几丰富,泡菜汤底微辣,饮落有浓郁嘅海鲜味,喺咁冻天时饮上一碗即刻暖入心,好舒服呀。 除汤送嘅 寿司,饭软绵馅料多,一啖一件好味好味。
无估到份量咁多,两个人食饱到爆开