2023-04-18
好耐冇同老公拍下拖,趁著拍拖周年老公话带我去间艺术cafe chill下,顺便可以行下K11 musea餐厅开放式设计,一去到就见到有好多唔同当代艺术家既作品,村上隆、奈良美智同草间弥生都有,好多作品都可以买返屋企留念😻有得食有得睇有得买旁边玻璃柜都仲有好多艺术展示品,简直系个mini exhibition晚餐都有唔同既set dinner提供,+$48仲可以试到佢地最出名既艺术打印咖啡,除咗咖啡之外仲可以拣浓朱古力,兼且自己拣相嚟打印都得,我就拣咗我宝贝仔❤️老公就话不了,感觉饮咗宝贝仔落肚咁🤣所以就拣咗海盐香蕉朱古力。饮品分层好靓!面层奶泡绵密到好似啲芝士奶盖咁,糖脆面加买奶泡好似食紧甜品咁杯朱古力真系印得好清,疯狂影相到真系唔舍得饮🤣朱古力非常浓稠,口感好丝滑,好挂杯,系我饮过最厚身既朱古力今日心血来潮想食墨鱼汁意粉,所以就叫咗橄榄油炒墨鱼汁意粉配带子。墨鱼汁用咗啰意粉本身,唔怕食到嘴黑黑😛意粉口感好烟韧,蒜香味浓,香煎带子有5大粒而且唔会overcook,好有咸鲜味小食叫咗个炸鱿鱼圈配黑松露蛋黄酱汁,鱿鱼圈揸得好松脆,黑松露酱好香,一上枱就即刻清晒老公就叫咗个安格斯高级肉眼牛扒配
老公就叫咗个安格斯高级肉眼牛扒配烤薯,足足有成10oz咁大,伴碟仲有沙律同埋烤蒜,份量十足
我哋叫咗三成熟,煎得好juicy,而且好有牛味。烤薯外皮烟靭,质感好绵滑
离场时见到有客人带狗狗一齐嚟用膳,而且staff好友善咁协助拍摄,无论餐厅环境同气氛,以及侍应态度,都值得一嚟再嚟❤️