好耐无同班兄弟打边炉,都好耐无食过重庆边炉,果铺辣瘾起,所以今次嚟到「渝味晓宇」医一医五脏庙。大骨滋补鸳鸯锅+重庆辣个滋补汤底几好饮,值得一提嘅喺旧猪骨其实仲有好多肉喺上面,🤤🤤啱晒我呢d啜骨一族。同行几位兄弟一致认为呢道嘅麻辣锅好好食,d辣慢慢渗出嚟好过瘾。美国安格斯优质肥牛睇落牛肉雪花脂肪分布都几靓,食落都好重牛味。值得一提嘅喺牛肉唔会散开一块块,证明唔喺雪藏好耐嘅疆尸牛👍👍。美国桶肥蚝呢道嘅桶蚝好出色,够肥美又鲜,仲要无异味。口感方面无霉口,证明唔喺仓底货嚟。牛骨髓第一次食牛骨髓,感觉几有趣,好似食猪脑咁。本身牛骨髓无咩味,所以同麻辣汤底超夹。美国优质肥牛粒肥牛粒好食到😂😂个个喺道抢。咬落去肥牛粒爆晒油脂,成个口腔都充满牛油香味🤤🤤🤤,一口一粒真喺啱啱好。迷你燕饺个燕肉饺比想像中出色👍皮薄,肉甜。配辣辣汤底食非常夹。不过同样一口一粒,个人觉得肥牛粒吸引好多😂😂。黑豚腩肉虽然黑豚腩肉平时打边炉都有,但想讲下呢道嘅腩肉比较肥d。果种肥感觉似喺烟肉咁,油状嘅,唔喺一旧旧肥脂。个人觉得配麻辣火炉好夹,因为好重油脂味,但同港式清汤边炉可能唔太夹。其实仲叫咗一d香港人打边炉必叫嘅食品,例如:

大骨滋补鸳鸯锅+重庆辣

美国安格斯优质肥牛

美国桶肥蚝

牛骨髓

美国优质肥牛粒

迷你燕饺

黑豚腩肉

其实仲叫咗一d香港人打边炉必叫嘅食品,例如:桂花珊瑚蚌双拼、鲜鹅肠、午餐肉、手打虾滑、手打墨鱼滑、蟹柳、韭菜猪肉水饺、稻庭鸟冬、黄金菇

最后仲有碗糖水食,中和下口腔嘅麻,正正正👍👍。

因为今日真喺太旺场😭😭想食嘅黄喉卖晒,唯有下次再嚟食过。
2019-09-20
  • 美国优质肥牛粒