2023-08-01 68 浏览
😊生活可以好简单,开心就好,得闲听吓歌周围打卡食吓野,用心感受下身边嘅美好,一定都会令人身心愉快。🌈葵芳广场地下嘅呢间Rosie系我好钟意嘅Paste Cafe ,提供pasta 、risotto 、coffee、bread 。门口同室内墙上都设计成拱门效果,柔和嘅灯光、舒缓嘅音乐、有气质嘅装修,都深深吸引咗我😊好钟意佢哋用咗好多特式波西米亚风格吊灯去装饰环境,令人有悠闲放松好似在渡假的感觉。餐厅中间仲有个大圆凳,周边用咗大地色点缀,门口仲设有简单枱凳,我得闲嘅时候都钟意黎呢度放空一下自己。龙虾浓汤蟹肉带子面💰188HKD卖相非常吸引,龙虾浓汤浸住d墨鱼汁面,墨鱼汁面口感软硬适中亦十分挂汁,汤底龙虾味浓郁,同啲面头蟹肉好夹,刺身级带子大粒鲜甜。蟹肉份量非常有惊喜,将龙虾汤、蟹肉、墨鱼汁面捞埋一齐食,口感层次非常丰富!主食加💰20蚊就可以有小食:炸薯条配黑松露蛋黄酱金黄香脆可口嘅薯条,外脆内软,点沾黑松露酱同茄汁,相当惹味!秘制流心蛋治💰88 HKD招牌!我每次都会同朋友介绍食呢个蛋治,佢个多士口感劲酥脆,夹住非常澎湃嘅碎蛋沙律,上面再加只流心蛋,轻轻一压已经爆馅,实在太好味!薄荷青柠绿

龙虾浓汤蟹肉带子面💰188HKD

主食加💰20蚊就可以有小食:
炸薯条配黑松露蛋黄酱

秘制流心蛋治💰88 HKD

薄荷青柠绿茶
口感清新爽口,冰冰凉凉的感觉非常适合夏天饮用。

📍 Rosie
葵芳兴芳路177号葵芳广场地下18号舖
(港铁葵芳站 D 出口, 步行约2分钟)