2014-06-14
都是见价钱同图片太吸引, 即刻揾齐脚就食, 试吓佢得唔得先正宗生虾刺生, 真系好新鲜, 虾的肉质又够厚, 配上面头的蒜片同辣椒, 青辣椒的辣更胜一筹对于嗜辣的我同老公, 真系酸辣并存, 谁也抢不了谁的味道, 凤爪亦厚肉,爽口又弹牙, 但对不太食得辣的朋友, 无疑系一项挑战, 但他们都不断食, 真系又爱又恨炸物都系一绝的, 其中招牌香叶鸡, 鸡JUICY又嫩肉末生菜包, 又香又辣的肉碎包在新鲜生菜内, 征服了我的味蕾招牌泰烧鸡, 虽然份量唔算多, 鸡有烧烤味之余仍能保持嫩而有肉汁,厨师的烧烤功夫真的十分了得泰式烧牛肉, 估唔到都系唔错, 牛的肉质软谂,起初想佢可能只系招牌鸡先好味添, 我错了泰式烧猪颈肉, 厚切但肉质仍然够柔软, 到这刻猪、牛、鸡都品尝过了, 但都系不相伯仲, 一个字, 正~~大家都饱到呕了, 但招牌泰式炒饭, 上桌时香喷喷加上半熟蛋, 真的抗拒不了终于到最后的泰式炒金边粉, 食到最后都系要食, 花生新鲜香脆,调味恰到好处,金边粉软硬刚好又够干身, 太好味啦~~~~饮品:餐包饮品(4人1支) u/红酒 v/白酒 w/果汁(菠萝汁.橙汁)
都是见价钱同图片太吸引, 即刻揾齐脚就食, 试吓佢得唔得先 正宗生虾刺生, 真系好新鲜, 虾的肉质又够厚, 配上面头的蒜片同辣椒, 青辣椒的辣更胜一筹 对于嗜辣的我同老公, 真系酸辣并存, 谁也抢不了谁的味道, 凤爪亦厚肉,爽口又弹牙, 但对不太食得辣的朋友, 无疑系一项挑战, 但他们都不断食, 真系又爱又恨 炸物都系一绝的, 其中招牌香叶鸡, 鸡JUICY又嫩 肉末生菜包, 又香又辣的肉碎包在新鲜生菜内, 征服了我的味蕾 招牌泰烧鸡, 虽然份量唔算多, 鸡有烧烤味之余仍能保持嫩而有肉汁, 厨师的烧烤功夫真的十分了得 泰式烧牛肉, 估唔到都系唔错, 牛的肉质软谂,起初想佢可能只系招牌鸡先好味添, 我错了 泰式烧猪颈肉, 厚切但肉质仍然够柔软, 到这刻猪、牛、鸡都品尝过了, 但都系不相伯仲, 一个字, 正~~ 大家都饱到呕了, 但招牌泰式炒饭, 上桌时香喷喷加上半熟蛋, 真的抗拒不了 终于到最后的泰式炒金边粉, 食到最后都系要食, 花生新鲜香脆,调味恰到好处,金边粉软硬刚好又够干身, 太好味啦~~~~
题外话/补充资料:
因主力系酒吧经营, 又可能因系团购餐, 清水要$30,以每人一杯嘢饮实在不够, (所以店方不断问要唔要任饮), 当然要加钱啦)但观其食物系厨师系有实力的, 如果想去上试食的朋友, 厨房系星期日收炉的喔~~, 其余的店员服务尚可, 似是老板的男士就甚是热情, 另外, 洗手间都十分企理