2021-02-04 126 浏览
朋友早前推介一间CP值超高的日本料理 寻日就去了青衣行街顺便试下 估唔到宜家香港仲可用实惠既价食高水准日本料理🥳🥳餐牌show 了劲多款式既寿司 🍣刺身 小食 等 贪心既我样样都想食😏 结果发现全部都好满意喔!1. 辛辣黑豚肉拉面🍜系冬天食辣当然要食辣喇 $55 一碗系出面已买少见少 仲要份量都唔系少 🙀 呢个餐仲要包埋2旧三文鱼寿司 🍣个拉面辣度岩岩好 加埋只溏心蛋实在太合乎我心意呀😻2. 寿司乌冬(松)开头以为乌冬细细碗 点知份量都唔细 仲要系我最爱既赞歧乌冬!而寿司质素都唔错 当然有 我最爱既带子去司 同花之恋 佢地都很新鲜 满满既蟹子真系令人回味无穷呀😉💁🏻‍♀️3. 火炙三文鱼加州卷🍣要重点推介呢个三文鱼加州卷 个三文鱼几厚身 而且很鲜甜 半烧了既状态做到入口即化既效果 口感刚刚好👍🏻 加埋沙律酱 (不多也不少)是绝配 食过番寻味呀🙆🏻‍♀️4. 三文腩刺身呢份厚切三文腩真系绝顶呢🥰🥰佢完全冇腥味 而且腩位好肥美 肉质嫩滑 沾上wasabi 同小小酱油可以引出佢既鲜味🤩 食完真系仲想encore 😋😋5. 厚切牛舌串正如其名 牛舌很厚很惹味!! 烧得正好呀 有弹力既口感 加上柠

1. 辛辣黑豚肉拉面🍜

2. 寿司乌冬(松)

3. 火炙三文鱼加州卷🍣

4. 三文腩刺身

5. 厚切牛舌串
正如其名 牛舌很厚很惹味!! 烧得正好呀 有弹力既口感 加上柠檬汁可以提升其味道😉

餐厅地方都好宽阔同埋坐得正舒服 呢到款式咁多 下次要再试埋其他野食呀