2024-01-05
星期日,两公婆想食日式烧肉,记得朋友介绍过呢间牛舞嘅日式烧肉餐厅!餐厅仲有新嘅追加Menu 秋祭🍂寿喜烧体验!😏有烧肉亦都有寿喜烧食,于是就同老公搭车去铜锣湾🚇!见到间餐厅干干净净,冇乜油烟,非常满意!‼️我哋叫咗set b 「乐天澳洲和牛放题」✌🏼烧牛拼盘,超多靓牛!望落牛嘅雪花均匀,质素唔错!梗系即刻打卡先啦!😎😎 个人觉得牛版腱更胜一筹🥳,入口鲜嫩,牛肉味浓郁😗 牛肋肉亦都非常唔错,浓浓牛味,再加上适量油脂!Perfect!👍寿喜烧,用咗靓牛嚟食,感觉真系唔同啲😊!入口真系觉得不得之了😍,油脂分布均匀,肉质柔嫩🤩,入口油脂🈵️满😃,但亦都唔会太肥腻😇个蛋简直系精粹!和牛再配埋新鲜嘅鸡蛋,令口感更加香滑细腻😋 入口即溶,谂返起都流口水!🤌🫰🏼最后最加咗黄牙白,南瓜,粟米,中和返呢餐咁好食嘅靓牛牛晚餐!蔬菜非常鲜甜,成为一个强烈嘅对比好正!🙌🏼今餐真系非常丰富,绝对冇令我失望!餐厅空间感好大,坐位阔落舒服,可以尽情咁享受澳洲和牛真系好开心!😼
‼️我哋叫咗set b 「乐天澳洲和牛放题」✌🏼 烧牛拼盘,超多靓牛!望落牛嘅雪花均匀,质素唔错!梗系即刻打卡先啦!😎😎 个人觉得牛版腱更胜一筹🥳,入口鲜嫩,牛肉味浓郁😗 牛肋肉亦都非常唔错,浓浓牛味,再加上适量油脂!Perfect!👍