2022-09-03
实而不华三星米芝莲是次人均消费:$850总结:可以一黎再黎————————————————————————终于都试到唐阁.😋XO酱煎肠粉好热门嘅一煎肠粉,本来对佢冇咩期待,但食第一啖已经好惊艳!劲脆但一啲都唔油,xo酱好香,两个人可以食哂成碟,摆到冻左都一样香脆惹味,必叫!鲜虾瑶柱灌汤饺好钟意个汤,同平时食到嘅灌汤饺好唔同,个汤饮落劲鲜,有好大粒嘅瑶柱,非常足料.饺肉落埋芫茜,增添清新嘅味道.花胶鲍鱼酥鲍鱼酥皮香脆有牛油香,鲍鱼同花胶都处理得好好.但花胶本身冇咩味,摆喺酥里面就淡左啲. 暂时都系觉得天龙轩嘅鲍鱼酥最正.焗酿鲜蟹盖蟹肉鲜甜,调味适中,洋葱嘅存在感比较重. 整体好食,但个人钟意天龙轩蟹盖多啲.唐阁一品盘-海蜇南非鲍鱼,蜜味叉烧,蜜汁鳕鱼三款都好好味!尤其系鳕鱼,炸得好脆,酱汁甜甜地咁,摆左劲耐都仲好脆!好惊喜!😋金蒜海参饺呢个一般.蛋白杏仁茶浓厚嘅质感,好香嘅杏仁味,好味!蛋挞本来以为自己好饱,但都食到两只蛋挞,因为真系劲好味!酥皮不嬲都劲油同好滞,但唐阁嘅酥皮好无敌!酥香唔油腻,蛋浆香滑唔过甜,一定要叫!总括黎讲唐阁嘅食物好高质,环境都舒服,服务系老牌中菜厅嘅亲切友
实而不华三星米芝莲
XO酱煎肠粉
鲜虾瑶柱灌汤饺
花胶鲍鱼酥
焗酿鲜蟹盖
唐阁一品盘-海蜇南非鲍鱼,蜜味叉烧,蜜汁鳕鱼
金蒜海参饺
呢个一般.
蛋白杏仁茶
浓厚嘅质感,好香嘅杏仁味,好味!
蛋挞
总括黎讲唐阁嘅食物好高质,环境都舒服,服务系老牌中菜厅嘅亲切友善风格,值得一黎再黎.😋
唐阁 (尖沙咀)
尖沙咀北京道8号香港朗廷酒店1楼及2楼