2024-05-27
隔左几个月先得闲写食评🤣情人节去左呢间开左好耐嘅扒房,装修上系经典美式扒房,有种回到8/90年代嘅气氛,啱哂约会😏。1. 餐包普普通通,得牛油比你,牛油冇特别调味🤔。不过都好贴心,有用餐巾包住😗。2. 蟹饼系我食过咁多间扒房最好食,佢个蟹味非常浓郁,够热够脆,里面嘅蟹肉非常细嫩,份量我觉得比其他扒房更加大,非常推介!😛👍🏻👍🏻👍🏻3. 我哋点咗Rib-eye(5成)同sirloin (3成)😼。两者牛味非常浓郁,平时食开rib eye都会觉得比较细嫩,但呢次sirloin 反而嫩滑过rib eye🤔,虽然有可能关熟度事,但我觉得明显肉质优胜过rib eye,而且油脂上居然都更肥美,因此我会推介食sirloin♥️。调味上两者黑椒同盐嘅比例适中,记得问侍应拎mustard~ 食到后面可以解一解腻总结:性价比偏高,唔会玩花俏野,适合想品尝牛扒原味嘅人😋
蟹饼
总结:性价比偏高,唔会玩花俏野,适合想品尝牛扒原味嘅人😋
Sirloin
Ribeye