2008-08-23 12 浏览
阿爸约左几个朋友同细佬食饭当庆祝生日, 原定去始创海港, 但因太多人而黎左呢间. 我初时见要落地牢, 八十年代装修, 楼梯口更有三个新鲜大鱼头, 俾佢吓亲! 坐低就话冬瓜盅买哂, 我地唯有叫咸猪骨胡椒芥菜煲, 再点几个菜, 心谂呢间都系普通料姐, 求其啦!此时隔离枱有𩠌上, 哗, 啲香味攻到埋黎, 估唔到个厨房咁够镬气, 拍得住以前啲大排档! 咸猪骨胡椒芥菜煲足料, 阵阵胡椒味的汤水唔会太咸; 爽肉炒芥兰煲连一个热辣辣嘅石锅同铁铲一齐上, 俾你亲自露两手炒两炒; 牛仔骨软身惹味; 蒜蓉蒸开边虾, 底下啲粉丝最正, 索哂两种味; 豉油王炒面同薄餐都几好味; 相对乳鸽同芥兰苗就失色少少, 流沙包就真系流喇....啲皮....(都唔知点解会叫左两样芥兰)整体唔错, 值得再黎! 当晚电视屏幕直播紧奥运女排四强战--中国对巴西, 令餐饭加添几分刺激!!