2015-01-19 1389 浏览
今次经过西环数字街,点可以放过新开嘅台湾料理小店!今次真喺相机来了...舖面设计已经好有台湾风味,内里装修又与别不同,完全冇豪华装潢,反而充满台湾地道小店风味!正!因为夜晚七点到,已经卖咗好多嘢,剩返可以 order 嘅𩠌真喺唔多!我哋两个人叫咗好少嘢!首先叫咗个《鸡肉饭》!哗!一上枱就觉得好细碗!但我朋友话27蚊你想点呀?卖相真喺普通,口感唔算特别!但味道真喺一流,有鸡丝,酸菜,仲有啲唔知名嘅酱汁,好味!食台湾嘢,点可唔以唔饮《珍珠奶茶》!奶茶比较甜身,喺台湾料理嘅特色!但里面嘅珍惜唔喺波霸级别,而且比较硬身!可能喺台湾特色,唔同传统饮开嘅硬度!因为个饭太少,所以叫咗碟《盐酥鸡》,份量正常,一两个人啱啱好!口感有咬口,外脆!而且比较咸,有埋啤酒就一流!《卤水拼盘》喺两只鸡翼同卤水蛋,真喺同香港食开嘅份量真喺有好大分别!但味道就真喺唔错!鸡翼同卤水蛋都好入味!两个人夹咗50蚊左右!上环数字街区中,都算抵食!但份量多返少少会更好!
鸡肉饭
珍珠奶茶