2016-07-16 619 浏览
早前睇网站见到呢间牛肉粉好似好正,不过好多人排队,我就趁下午茶时间鼠出嚟试吓!好彩两点半黎到唔使排队。门口有一系列嘅调味酱产品。叫咗全家福牛肉面因为乜都有齐嗮,好大碗!另外加左豆干同埋卤蛋,加完送到黎先发现原来全家福牛肉面都附有。汤底系清炖汤底,味道清清地有啲牛骨味,配上滑嘟嘟嘅米线味道唔错!d𩠌亦都好丰富!有牛肉粒、牛展、牛筋、牛肚仲有豆干同卤蛋,一碗面足够两个人食。所有嘅牛腌得好入味而且唔韧。天气咁热,另外仲叫咗个凉面,职员推介有新口味,可以加啲孜然辣粉,我地就试左一个,啲面系京式冷面,无米线咁软身,加上左啲辣粉同辣油令整个面食落好刺激!另外配上一份五香牛筋,质地软淋五香味浓,好match! 最后叫多个卷粉都系冻食嘅,我个人就最喜欢呢个,佢落咗小小醋调味令个粉食落好开胃,而且个粉烟烟韧韧好正!上边有啲好似炸猪油咁嘅脆粒,好香口!配上青瓜丝好啱夏天食!题外话,枱上面仲有少少温馨提示,感觉呢啲小店好窝心!

门口有一系列嘅调味酱产品。

题外话,枱上面仲有少少温馨提示,感觉呢啲小店好窝心!
2016-07-04
  • 全家福牛肉粉