2023-02-24
𝟚𝟞.𝟘𝟙.𝟚𝟘𝟚𝟚💮 Little Cove Espresso (西贡)西贡西贡海旁广场兆日楼地下1-2号舖🔎#hkfoodieat_西贡💸人均消费: $100-$200📚评分: 5/5🈶加一服务费餐厅分类🔖 #hkfoodieat_cafe☕️嚟到西贡最想做嘅嘢就系试吓呢间餐厅🥳听人讲次次嚟到都要排好耐队先入到座🤧但今次平日晏昼食饭时间都只系等咗五分钟左右🎃为咗快啲入座就选择咗坐室外位⛲️秋冬天嚟嘅话室外位都几凉爽同埋感觉会光猛过室内😌惟一缺点就只系有啲大风会吹到啲头发乱哂 🌬不过整体食物质素非常高质同埋啲职员都好友善😚嚟到西贡真系唔好错过😌𐂂 Beef Ragu Papardelle ($128)会话呢个和牛宽带面真系必试项目🙀首先个宽带面质地好正系非常有咬口𠮶种❤️酱汁份量啱啱好同埋调味好适中好啱我哋口味🍝至于牛肉份量都唔少而且肉质非常之软腍🐄即使有酱汁都唔会盖过咗佢自身超重嘅牛味👻𐂂 French Toast ($98)呢个都系必试项目👍🏻吐司上面有肉桂加蜂蜜、开心果碎、马斯起邦芝士同可食用玫瑰花瓣🌹吐司选择咗面粉比例高啲嘅布里欧面包🙌🏻 所以食落口感比较扎实啲但又够软熟🍞至于个软
💮 Little Cove Espresso (西贡)
西贡西贡海旁广场兆日楼地下1-2号舖
🔎#hkfoodieat_西贡
💸人均消费: $100-$200
📚评分: 5/5
🈶加一服务费
餐厅分类🔖 #hkfoodieat_cafe☕️
𐂂 Beef Ragu Papardelle ($128)
𐂂 French Toast ($98)
吐司选择咗面粉比例高啲嘅布里欧面包🙌🏻 所以食落口感比较扎实啲但又够软熟🍞至于个软芝士经开调味后系甜甜哋而且带有浓郁奶香味🥛食落似云尼拿雪糕咁但冇咗𠮶种好腻嘅感觉🍦玫瑰花瓣好易俾风吹走😹不过夹埋吐司一齐食的确有玫瑰𠮶种香味😗而开心果碎就令到佢口感更丰富🧚🏻♂️
📍其他分店位置
🔎#hkfoodieat_西环 #hkfoodieat_坚尼地城