2021-12-27
圣诞假期想同朋友聚吓,专程再次黎呢度食吓饭。呢度嘅装修好有心思,工业风墙身、水管、怀旧电影海报... 连厕所都好靓,如果第时有间屋嘅话都想参考吓啲布置。餐牌有几多选择。蕃茄牛肉煲,牛肉同牛筋非常多,估计系三至四人份量黎。成个煲仲会有生菜同白饭附上,打开盖个阵香气四溢,牛筋都煮得非常冧,呢啲冻到打冷阵嘅天气食到咁暖嘅野好幸福呢。牛肉面非常足料!感觉冇吝啬到牛肉,粗面亦挂汤。牛筋同牛肉煲一样,煮到好易咬开。鲁肉饭嘅猪肉个人觉得肥瘦度刚刚好,但如果想食肥猪肉嘅话,呢个饭可能会有啲太瘦。而且肉躁量唔太够送饭。但整体觉得都有台湾味道。澛水拼盘非常大份,猪耳好爽口,鸡翼、豆腐等都好入味。健康地叫碟蒜蓉炒A菜,唔太咸份量又多。黑松露薯条个酱太好食,几乎唔记得仲有茄汁存在。加上咗调味粉后味道唔单调。甜品嘅芋圆入面仲加咗珍珠,非常大份,但冰就似乎系普通冰,如果系牛奶冰,溶咗之后味道唔会变淡就更好了。水蜜桃沙冰几清新,就算系罐头桃,加落沙冰都令人好满足。因为位置几僻,所以假日想揾个冇咩人嘅地方静静地坐吓,呢度系一个好选择。
餐牌有几多选择。
健康地叫碟蒜蓉炒A菜,唔太咸份量又多。
水蜜桃沙冰几清新,就算系罐头桃,加落沙冰都令人好满足。