2022-02-17
2096 浏览
自疫情以来, 已经有两年多嘅时间无去过旅行, 每日身处系香港呢个繁忙嘅都市, 想揾个可以比人停下来喘息嘅地方都非常之唔容易😖今日系屯门建生呢区工作, 见到有间Coffee Shop”By The Tray”之前已经听过佢另一间分店成日大排长龙, 平日易排队就当然试试啦😆餐厅内装修以木制为主加少少轻工业风, 而且有植物围绕着感觉好舒适🍃而员工感觉都非常有礼, 整个感觉好chill好文青😊1/ A big breakfast🍳 $118虽然呢类型嘅All day breakfast已经唔系啲咩新鲜事, 但呢到既Breakfast系特别大份, 食物包括蒜蓉多士🍞, 菠菜芝士薯仔波🥔, 黑松露炒蛋🍳, 热狗肠🌭, 香脆烟肉🥓, 大啡菇🍄, 芝士蕃茄🍅, 烟三文鱼🐟, 沙律🥗, 所以好大份, 男人食都好饱, 而且每一样食物都做得好好而且新鲜👍🏾2/ Caramel coffee☕️ $55外观非常吸睛👁👁原件大焦糖放系咖啡面, 饮落每一啖都极重焦糖味, 虽然我知道冇酒精成份, 但唔知点解我仲饮到少少酒精既感觉好好味🤤🤤令我好珍惜每一啖, 极力推荐大家!最后即使有客等位, 店员都冇赶走我😂自己一个都
1/ A big breakfast🍳 $118
2/ Caramel coffee☕️ $55
最后即使有客等位, 店员都冇赶走我😂自己一个都坐左系到个半钟, 十分舒适亦可好好咁思考人生😌