2019-09-12 2695 浏览
一早返北角公司训练,约埋好友兼同事一齐,先去食个早餐!呢间咖啡店位置在北角的内街,比较有外国feel,室外有假花草棚架位置座位!唔怕热可以坐室外,室内面积不大,一半柜台,一半放了小枱,外国悠闲风!揾了两人位,拣好去柜台落单,店员做好就唔使去柜台攞,店员会送上枱,餐牌只有英文,若中英对照会方便点(虽然睇得明,都要时间消化下)牛油果多士($88)加配烟三文鱼($20)卖相唔花巧,简单将食物展示出来,份量对我来讲都大份,最好味的是牛油果,捞咗醋汁,酸酸的一点都不腻,法包多士外脆内软,系好朴实的欧式啲嘅面包,好香面包味,烟三文鱼正常不腥!整体好味Long Black(跟餐)咖啡☕️好酸,酸到我每啖都喇埋口面(似饮苦凉茶)应该系店家用偏酸味产地咖啡豆,不是我喜欢的口味!最后只饮了半杯!朋友食:蘑菇炒蛋多士($65)Cappuccino(跟餐)店员有礼斯文有笑容!虽然接触只有落单及上菜,食物好味,环境舒服,大家都静静的享受早餐,又无电视📺嘈,静静的倾偈,虽然不便宜,都享受呢种悠闲时光!宁静时光
牛油果多士+烟三文鱼

Long  Black

朋友食:
蘑菇炒蛋多士

蘑菇炒蛋多士($65)
Cappuccino

Cappuccino(跟餐)

宁静时光

2019-08-28
$108 (早餐)
牛油果多士+烟三文鱼