2019-05-26 874 浏览
朋友下个月生日,但自己唔系香港,所以想同佢catch up兼庆生,揾到大角咀一家开左无耐的义大利餐厅。其实,准确来说,应该话系西餐厅,因为睇完menu就发觉义式元素唔强,不过款式都几正常。我地两个人点了两份餐,分别系: 我: 鸡肉沙律 + 海鲜义大利粉 + 雪糕蛋糕朋友: 餐汤 + 鱼柳+ 雪糕蛋糕食物质素都系发挥正常,不过不失,鸡肉唔会太老,菜几新鲜,意粉都弹牙😍,系海鲜有少少"沙",蛋糕比较硬身,系云呢拿雪糕融得快。由于二人订位关系,获送一客甜品,但朱古力奶冻真系甜左少少。整体来说,份量够,性价比高。加分位 : 侍应服务周到,不时加水,同会主动帮我地影相。我个朋友下个月生日,佢地会在甜品盘上写了生日快乐,非常贴心。

我: 鸡肉沙律 + 海鲜义大利粉 + 雪糕蛋糕

朋友: 餐汤 + 鱼柳+ 雪糕蛋糕

整体来说,份量够,性价比高。

庆祝纪念
生日