2018-03-26
因为十分满意上次的安格斯牛肉放题,所以今次特意再约朋友一齐食晚餐,试埋其他菜式~入夜后的餐厅气氛变得比下午宁静温馨,露天茶座传来轻快的音乐,有几个女生边饮啤酒边聊天🍻;室内部分就有情侣、一家大细聚餐。无意中有一对男女带著年老的妈妈入到餐厅,侍应主动带他们到避开风口位的位置,十分细心☺值得一赞!落单无耐就送上餐前面包,面包焗得外脆内软,配蒜味酱,睇得出比平凡的牛油餐包花了心思!👏🏻同一时间送上野菌忌廉汤,面头一层松化的忌廉,𥚃面系香浓的蘑菇汤,这天气一啖暖笠笠的汤落肚,好舒服👍🏻饮品拣左水果茶同芒果香蕉奶昔 味道好好无拣错呀🤤尤其水果茶 份量好够 岩晒钟意饮野既我沙律拣左羽衣甘蓝配柠檬汁橄榄油,酸味味好开胃,同时亦为一阵间的主菜(肉类)打个底!😂慢煮牛脸颊系这间分店限定的,一定要试!脸颊肉十分嫩滑,好似bb屁股咁haha,juicy到爆💦果然系慢煮!除左牛之外,仲点左烤猪肋骨配煎三文鱼。猪肋骨肥瘦适中,骨肉均称,烤的火喉控制得好好,保持到肉质的水份和油份,好食!🐽仲点左好多人推介的海胆扁意粉,一上碟已经被卖相震慑著😳!大大份海胆放系正中间,十分霸气!第一啖食落去,咦?甜既?!原来个意粉系
饮品拣左水果茶同芒果香蕉奶昔
味道好好无拣错呀🤤尤其水果茶 份量好够 岩晒钟意饮野既我
仲点左好多人推介的海胆扁意粉,一上碟已经被卖相震慑著😳!大大份海胆放系正中间,十分霸气!第一啖食落去,咦?甜既?!原来个意粉系椰香海鲜浓汁煮的,难怪咁鲜甜~同个海胆又几夹㖞衰鬼😏
最后叫左件朱古力旦糕 虽然好饱但甜品有位装😂 亦都好彩有叫埋 因为好好味👍🏻朱古力味浓厚 又唔会太溜 完美呀
下次再有朋友聚会,我都会想再来试埋其余菜式,十分欣赏主理人对食物的诚意!👏🏻👏🏻👏🏻