2016-12-01 150 浏览
今日系佐敦同supplier开完会已经成两点钟,淰住翻公司前食d野先,行行下,发现到呢间原居民餐厅,真系比区个名吸引到。门口摆设都几特别,有棵圣诞树。入到餐厅,可能系因为已经过左lunch time,所以唔多人,餐厅都几大,位置都几宽,摆设好整齐。比人感觉好舒服同整洁。睇餐牌,选择都几多,拣左个d餐,羊扒七成熟噶。我最爱噶蒜蓉包,一上台已经闻到好香噶蒜蓉味,忍唔住立刻要食啦。好脆好好味,d蒜蓉味好够。我拣左要沙律,个份量都几多,配醋食都唔错,d菜好甜好新鲜,好快就比我食晒啦。证明我好饿羊扒到啦。两件羊扒都几厚下,虽然肉质有小小硬,不过都算唔错。薯菜炸得几好,好脆,同埋好够味。餐厅提供芥末酱同薄荷酱配个羊扒。个芥末酱好重芥末,点小小已经好够,薄荷酱好清凉,点羊扒食完全中和肉类噶油腻感。全靠呢两个酱,我可以ko呢两件扒。最后呢个甜品,奶茶慕斯。食一啖已经爱上左啦,好甜好有奶茶味。又够滑。呢个甜品真系令到呢餐饭更有满足感。
睇餐牌,选择都几多,拣左个d餐,羊扒七成熟噶。

。证明我好饿