2024-12-16
最近我去咗位于西环的「South Lane」餐厅,呢间西餐咖啡馆环境优雅,气氛轻松,非常适合朋友聚会或者一个人静静享受美食。我首先点咗**烤腹肉牛排**,牛排外焦内嫩,肉质鲜美,搭配**cheesy cabbage bake**,奶香浓郁,口感滑顺,真系一个完美嘅组合。再加上**chimichurri酱**,香草味道更添层次感,让整道菜更加出色。而配菜**Garlic Fries**,外脆内软,蒜香味十足,真系令人食到唔想停!接住我试咗**香煎尖吻鲈鱼**,鱼皮煎得金黄酥脆,鱼肉鲜嫩,搭配**薯蓉**和炒青菜,让整道菜更加均衡。薯蓉滑得来又不失香味,加上清脆的青菜,让人感到满足又健康。饮品方面,我选咗**Dragon Berry smoothie**,里面有蓝莓、香蕉、红火龙果等,新鲜又香甜,口感顺滑,仲有有机奇亚籽和椰子乳酪,让整杯饮品更加丰富。而**Green Detox juice**则系一杯清新健康的饮品,羽衣甘蓝、苹果、小黄瓜、芹菜、柠檬同姜嘅完美结合,饮落去清爽又充满活力。总的来讲,「South Lane」提供嘅美食质素非常高,无论系牛排定鱼都令人惊喜。如果你喺西环,记得来
总的来讲,「South Lane」提供嘅美食质素非常高,无论系牛排定鱼都令人惊喜。如果你喺西环,记得来一试!