2017-06-30 182 浏览
二周年纪念男朋友本来想同我去食自助山,但因为呢个星期食得太太太heavy 😂😂所以同佢讲想食西式啲既!于是佢就拣佐Lava Java😊系观塘地铁站行去约十分钟,都好快好方便!男朋友早一日订枱,因为时间仲算早,我地大约七点半去到只有几枱客人。环境好宽敞,感觉好舒服,同附近枱有距离感,朋友聚会倾密计一流!😍我地叫佐二个Dinner set, 一个set 可以有一份头盘同饮品。头盘我地拣佐法式田螺酥盒、烟三文鱼凯撒沙律。法式田螺酥盒不过不失,卖相都好精致,以为系酥皮底但我地觉得似牛油曲奇多啲,田螺味就唔系太突出,但味道不错。烟三文鱼凯撒沙律比我想像中好,烟三文鱼份量都多,大块得黎口感同味好浓!推介主餐方面男朋友钟意食牛扒,所以叫佐份安格斯肉眼扒,七成熟。而我叫左份软壳蟹南瓜汁意大利饭。有点失望牛扒份量唔大(可能我比较大食😂😂),真系要慢慢咀嚼同细味😂。但肉质好juice 有咬口同好牛味。值得推介! 软壳蟹南瓜汁意大利饭方面份量适中,有淡淡南瓜味,软壳蟹份量都多几好食! 不过就觉得南瓜汁如果煮浓啲会又好味。喜欢淡味啲既朋友可以试!当然我地都加左钱试试时日甜品,系朱古力布朗尼!大爱😍卖相十分好!
二周年纪念男朋友本来想同我去食自助山,
但因为呢个星期食得太太太heavy 😂😂
所以同佢讲想食西式啲既!
于是佢就拣佐Lava Java😊

我地大约七点半去到只有几枱客人。

当然我地都加左钱试试时日甜品,系朱古力布朗尼!大爱😍卖相十分好!雪糕好好味! 但布朗尼有啲焗浓Over 了
…所以有部分好苦同硬

呀!!饮品我叫佐杯龙猫热朱古力
,好好饮!不但外观得,连内涵都好OK!! 好奶好朱古力!喜欢朱古力奶必试🙋

整体感觉唔错,但食物份量少,有待改善。服务不错,亲切有礼。