2024-03-05
今日去荔枝角做瑜珈,朋友话有间cafe唔错带我去试下😋星期日附近冇乜人返工,所以比较安静。Lunch set选择都几多,包左沙律/餐汤+主菜+饮品。田园沙律|沙律酱汁酸酸地好开胃,除左沙律菜仲有杂莓,系有诚意既前菜。黑松露泡沫蘑菇汤|面层系一埋泡😂😂好得意!个汤好香黑松露味,仲有好多蘑菇碎,超足料😋慢煮西班牙伊比利猪鞍架配焦糖苹果|猪鞍好大块,面层煎至微脆,肉质软腍,带有小小肥膏好甘香。底层既薯蓉好滑身,略嫌配菜既茄子同香菇有啲油。比目鱼柳配辣椒蕃茄沙沙|比目鱼柳有两大旧,鱼肉好嫩滑而且鲜味十足😍酱汁好似忌廉汁,同蕃茄沙沙一齐食无咁腻👍🏻黑松露薯条|薯条新鲜炸起超脆!而且用左粗薯条口感更好😍😍除左配有黑松露蛋黄酱,面层仲洒左黑松露盐,黑松露fans唔好错过啊😌布丁烧|呢样野hit左好耐但我系第一次食😂😂布丁好滑蛋味好香,焦糖味好浓郁🤤如果层蛋糕再厚小小就可以令口感更有层次喇。
星期日附近冇乜人返工,所以比较安静。
Lunch set选择都几多,包左沙律/餐汤+主菜+饮品。
田园沙律|
沙律酱汁酸酸地好开胃,除左沙律菜仲有杂莓,系有诚意既前菜。
黑松露泡沫蘑菇汤|
慢煮西班牙伊比利猪鞍架配焦糖苹果|