2019-02-19
收工后 男友话系北角揾到间宁静精致西餐厅果然环境好舒适 装修又靓两个人就叫左两份set Dinner一份系light meal 主菜系松露奶油大虾阔条面($238)另外一份系Deluxe 既肉眼牛扒($328)两份主菜会另外再配沙拉🥗、前菜、餐汤、同埋甜品都系真几抵食,light meal 比我想像中都还要大份沙拉菜新鲜 前菜黎讲都够大份 无可挑剔餐汤 今日推荐系蘑菇浓汤再加重料香草🌿忌廉味同蘑菇既比例很好 再值得一赞既系佢配既餐包 蒜蓉包脆片 好香口 好似食紧薯片咁小食就简左薯蓉田螺正呀 好香牛油香草味,田螺新鲜,不过薯蓉味偏淡另外个小菜就简左蟹饼,男友话蟹饼香脆可口,但系蟹肉偏少,整体来说都好好食有惊喜嘅反而系呢碟奶油大虾阔条面,本身睇个卖相以为会好腻,虽然大虾🍤得一只但系都好大只,阔条面煮得唔太干唔太淋 好食我就叫左一大份既肉眼牛扒,真系成只碟咁大块,下面仲放着左好多嘅薯菜,我自己就叫咗五成熟,觉得岩岩好,牛扒唔会太多筋,易入口真心抵食!最后仲可以系雪柜到简甜品~听讲仲系自制的 相当有心思既餐厅
收工后 男友话系北角揾到间宁静精致西餐厅
果然环境好舒适 装修又靓
两个人就叫左两份set Dinner
另外一份系Deluxe 既肉眼牛扒($328)
沙拉菜新鲜 前菜黎讲都够大份
无可挑剔
餐汤 今日推荐系蘑菇浓汤再加重料香草🌿
小食就简左薯蓉田螺
正呀 好香牛油香草味,田螺新鲜,不过薯蓉味偏淡
真心抵食!
最后仲可以系雪柜到简甜品~
听讲仲系自制的 相当有心思既餐厅