2022-10-12
🔷 🥪🍜 〰️ 葵兴工厂区平日真系好多人,难得星期六过去,可以感受到工厂区的宁静,所以系附近行下,之后再顺便去埋葵广行下街买下衫🤣〰️ 餐厅用咗落地玻璃嘅设计,喺下昼嘅时间采光十足,但员工好贴心,会用窗帘落一半,不但唔会阻碍阳光进入,但又可以避免客人晒到㶶😂😂😂😂 虽然下午茶餐嘅选择不多,但宁静嘅环境可以俾我哋一个空间坐得舒舒服服😊🍽 🔹日式叉烧猪骨汤乌冬猪骨汤好浓郁,但反而味道唔会好咸,好有系屋企食嘅感觉。有时系好多餐厅食既乌冬,唔知点解有酸酸既味道,呢度就无,反而因为汤既浓度令乌冬入哂味🥰🥰 而且叉烧又唔会太肥而幼滑,加上粟米🌽粒,乌冬味道更加丰富☺️🔹黑松露炒蛋多士拿~‼️炒蛋多士上绝对唔系煤炭呀🤣🤣🤣虽然外表真系唔系特别美观,但见到黑松露劲多😂😂😂最重要炒蛋好嫩滑,加上黑松露味道浓郁,香气十足,厚厚既多士烘得啱啱好,十分香脆💪🔹 焦糖鲜奶咖啡 ☕️ (热)其实,一见到杯野𠮶阵真系觉得好大杯,相对平时嘅Cafe份量真系好多。焦糖味浓郁,但唔会好甜,而且咖啡味都好重,好好饮😊🔹 冰摇蜜桃红茶朋友喺附近等我等咗好耐,应该大约等咗一个钟,佢同我讲条街热到傻🤣😂所以佢拣咗呢一杯冰摇蜜桃红茶饮。虽然
🍽
🔹日式叉烧猪骨汤乌冬
🔹黑松露炒蛋多士
拿~‼️炒蛋多士上绝对唔系煤炭呀🤣🤣🤣
虽然外表真系唔系特别美观,但见到黑松露劲多😂😂😂
🔹 焦糖鲜奶咖啡 ☕️ (热)
🔹 冰摇蜜桃红茶
朋友喺附近等我等咗好耐,应该大约等咗一个钟,佢同我讲条街热到傻🤣😂所以佢拣咗呢一杯冰摇蜜桃红茶饮。虽然冰有啲多,但摆咗好耐都好,蜜桃🍑红茶味🍵都仍然好好饮😂
就算佢好嬲我迟到都好,饮一啖之后即刻心情gur哂😂😂
🔍 题外话
员工真系好nice,佢地个个都好好人,仲介绍其他分店比我哋听tim😍
📌 办馆 (KC100) (葵涌)
📍 葵涌葵昌路100号KC100地下1号舖