2018-03-10
夜晚约左朋友系太子倾野, 唔知去点好, 行去远离嘈杂的太子道西, 发现系花园街呢间cafe, 比附近既茶餐厅清静好多呢, 食物以轻食为主, 都啱我地食入到去好彩都仲有位, 决定好食classic breakfast 同卡邦尼后, 就去counter 俾钱, 但两个唔系set, 我地每人另外都叫左杯饮品 饮品先黎, 朋友要左杯朱古力, 拉花拉得几靓, 好香好滑, 甜度适中, 朋友话朱古力味几浓我睇推介要左苹果肉桂茶, 用茶壶上, 但有D 失望原来系用茶包, 不过肉桂味都几香Classic breakfast, 好丰富, 颜色鲜艳, 令我地食欲大增有菠萝肠, 德国肠, 芝士大蘑菇, 烟肉, 鸡蛋, 沙律菜, 茄汁豆不过菠萝肠过咸, 其余味道都好好, 煎蛋都系流心我地加左$10转牛角包, 牛角包几大个, 非常香脆, 仲系暖暖地卡邦尼意粉, 份量比较轻盈, 啱女仔食意粉al dente又挂汁, 酱汁好rich 好creamy, 味道同水准都唔错 坐系到同朋友倾野, 环境宁静舒适, 坐耐D都唔会俾人赶
入到去好彩都仲有位,
不过菠萝肠过咸, 其余味道都好好, 煎蛋都系流心
卡邦尼意粉, 份量比较轻盈, 啱女仔食
坐系到同朋友倾野, 环境宁静舒适, 坐耐D都唔会俾人赶