好不幸入过呢间嘢一次,伏嘅嘢真系中一次就够。除非喜欢贴钱买难受,否则唔好行入呢间餐厅。以佢果度嘅食物水准嚟讲,啲嘢又贵,又唔系好食,性价比超低,我俾得呢个价位,大把更好选择,又唔系俾唔起钱,你收得我咁嘅价钱,俾返相应食物质素我吖大佬!除咗啲嘢又唔好食又贵,服务仲好有趣添!!好记得个牛油果芋头粟子藜麦焗千层阔面简直惊为天人,啲芋头同粟子并唔系blend咗融入个酱入面,而系硬生生咁“质”入个千层面,好似总之队哂啲材料入去就完成呢个dish咁。抱歉,因为太难食,咩心情都无,所以连相都唔想影。啲芋头石屎咁大块,栗子又大粒又硬,就咁摆喺个千层面入面我谂真系入厨新手都做唔出,个厨师做得出仲够胆serve出嚟果吓好嘢!个厨其实知唔知咩叫焗千层阔面?啲芋头同栗子都仲系原色原型嚟嘅,系完全无融入过个千层面入面,干争争嘅食咗素近10年,未巴闭到话试过哂香港所有素餐厅,但都试过唔少,真系未试过可以有咁难食嘅嘢,每一啖都挨得好辛苦😐 俾相若嘅价钱,绝对有更多更好嘅选择。除咗个咁出类拔萃嘅焗千层阔面,其他食物都好一般,完全唔值咁嘅价钱,帮衬过一次咩都够,饿死都唔会再入呢间嘢服务方面,上菜每次个阿姐都系就咁摆低碟

服务方面,上菜每次个阿姐都系就咁摆低碟嘢就走,完全唔讲系咩嚟嘅。虽然我自己有眼睇,但讲声上嘅系咩菜只系基本service嚟,有收service charge㗎,唔系茶餐厅呀。我自己都做过饮食服务业,上菜时讲声上紧咩,真心好基本,我唔需要你全个名朗读一次,最少讲句系焗千层面、沙律etc.,完全系讲多个字都会倒扣人工咁。之后又嘢都唔讲一句就拎走我哋枱面壶水,之后全程亦无俾返我哋

喺佢哋个社交媒体网站留comment,就不断delete post,留一次delete一次,跟手仲block埋我🙃 系唔系咁样就可以当无事发生过呢?系果种态度,更加令我觉得好差,一定要出声!有问题,唔系谂改善方案,而系一味delete我嘅comment扮无事就算,咁样会有进步咩?唔该唔好影衰香港嘅素食界啦,好多素食餐厅好用心做㗎,真心好睇唔过眼你哋啲咁嘅害群之马,无心嘅就趁早执咗佢啦!选择行入呢间嘢,我真系好错!呢间嘢仲未执,奇迹嚟㗎!!!
2022-05-19
  • 超难食焗千层阔面