2017-12-19
星期六,放假当然要出外走走啦入到大澳都不忘试cafe我地误打误撞黎到依间三盏灯茶室,上次黎已经响对面见到依间店,好有特色,行到附近,店内负责人好热情邀请我地上二楼同入去参观,入到去有种唔愿走想留底休息感觉二楼环境好舒服,上到去已经见外面坐满人,我地参观左阵都决定坐底食下野老板娘热情推荐我地食自家制pizza同炸鱼饼两款都可以变餐,一人配杯野饮,分别叫左个夏威夷薄饼同炸鱼饼,饮品就两款茶(玫瑰花绿茶+薰衣草绿茶🍵)同latte拉花几靓两款茶都唔错,帮我地加大左可以分享饮,茶具好有特色薄饼唔算大块,3个人食,每人都有2-3块,饼底系薄身ge,见到佢系预先制定饼同馅,有人点就由雪柜取出烤,而炸鱼饼其实同平时街市或粉面铺食ge鱼蛋差唔多,只系制法变做西式,整得几香都唔错中间我地都同老板娘有倾有讲,仲写左佢本guest book,环境好舒服
拉花几靓两款茶都唔错,帮我地加大左可以分享饮,茶具好有特色