2022-08-05
生日食tea想系service 方面有保证,一定要拣系酒店食😁呢间同本地品牌既茶合作(问职员讲唔出名),系佢介绍完之后分别拣左洋甘菊同东方美人,洋甘菊几香,东方美人就偏浓食物系推车仔比客人拣,咸甜各4款,另外加4个比较大既scones(1提子3原味)咸最出色既系鹅肝小三文治,鹅肝足料,冇煎所以冇油脂。但有样接受唔到既系吞拿鱼刺身配中华沙律😅2者根本唔相配Scones系新鲜上,传出淡淡香气,但因为影相错过最佳时间🤭不过食落相当不错,可以配scones食既有butter, clotted cream, plum, maple, honey, 无花果 jam👍👍甜点大致上采取保守路线,冇乜非常创新既配撘,本身期待萝卜芝士蛋糕,原来只系朱古力萝卜包住旧cake...大部分甜品都系用朱古力壳包住入面既野🤔感觉太重复(估计系因为用手推车serve,要防止甜品溶开)生日待遇:画碟,个碟上面会随机放2旧tea set入面包括既甜品(感觉冇乜诚意😅)服务本身入座个阵嬲嬲地,拒绝我要求个阵比左一个唔太合理既原因我,但serve食物个时侍应态度都几好同得体。不过我fd亦评价职员比较green,有顾及客既要求
生日待遇:
本身入座个阵嬲嬲地,拒绝我要求个阵比左一个唔太合理既原因我,但serve食物个时侍应态度都几好同得体。不过我fd亦评价职员比较green,有顾及客既要求(只系最后做唔到姐🤭),有心好过冇心啦
平心而论,服务已经好过半岛同文华,呢2间老牌净系负责带你入去同拎食物,不过第一依然系the upper house(旧餐厅)
场地
真系比较细,但胜在楼底高,而且梳化正,坐得好舒服🤗