2023-06-18
Happy Friday Lunch就紧系要食好少少啦🤓中环苏豪呢间餐厅虽然舖面唔大 但装修几精致 有令你置身法式小酒吧嘅feel🍷而且lunch set都唔太贵 $158就可以拣主菜+前菜/甜品🍴午餐时段都几多人㗎 记得上网book咗位先嚟😉 🍴2-course set lunch $158✨️Soup Du Jour分数:🌕🌕🌕🌕🌘是日精选汤系粟米忌廉汤🌽啱啱上台时碗汤处于热到辣冒烟嘅状态♨️口感方面好浓稠 好creamy 忌廉味超级香浓🥰调味就偏淡 喜欢浓味啲可自行落多嘅胡椒/盐🧂 ✨️Seared Sea Bass分数:🌕🌕🌕🌕🌗鲈鱼表皮煎得好香脆🐟鱼肉香嫩多汁 煎得啱啱好😋底下配嘅忌廉汁有好香浓嘅奶味 调味唔算浓 唔会盖过咗鱼嘅鲜甜🤤几推荐呢道菜 ✨️Tarte du Jour 分数:🌕🌕🌕🌕🌑偷食一啖朋友嘅柠檬挞🍋整体味道微甜偏酸 可用旁边打得非常绵密嘅cream中和酸味😉感觉几清新 无咁容易有饱济感🤰 ✨️Steak Frites (+$28)✨️Tartare de Boeuf (+$48)✨️Creme Brulee 总结:无论装修、食物卖相定味道 都系颇有诚意☺️而价位喺soho区
🍴2-course set lunch $158
✨️Soup Du Jour
分数:🌕🌕🌕🌕🌘
✨️Seared Sea Bass
分数:🌕🌕🌕🌕🌗
✨️Tarte du Jour
分数:🌕🌕🌕🌕🌑
✨️Steak Frites (+$28)
✨️Tartare de Boeuf (+$48)
✨️Creme Brulee
总结:
无论装修、食物卖相定味道 都系颇有诚意☺️而价位喺soho区都算经济至中等💸不过餐厅上菜速度偏慢🥧happy friday或者较悠闲嘅时候嚟食个lunch都系唔错嘅选择😋
Soup Du Jour 栗米忌廉汤
Seared Sea Bass