2021-03-11
今日难得同同事入西贡工作,决定嚟个long lunch !! 其实工作就好快做好,不过难得可以入嚟西贡,当然要享受一下阳光同海鲜!阳光同沙滩就下次先啦☺️☺️行吓本身谂住食普通嘅set lunch ,加上同事有啲肚饿就谂住求其食个set lunch都可以。行吓行吓见到呢一间佢话有生蚝,因为真系冇得去旅行又食唔到澳洲嘅新鲜生蚝。将就一下就喺呢度试咗先。叫咗四只 New Zealand 生蚝。口感都唔错处理得几好,唔系话太咸但系新鲜度系可以话足够。令人值得有惊喜嘅系个猪手,其实每个地方嘅猪手都食过晒咁滞,香港地小人多但系胜在咩菜式都可以做到出神入化。平时好钟意食韩国猪手,德国型猪手都10分支持!猪手啱啱焗出嚟,个屁仲系好趣而且肉质都算新鲜软熟!绝对系值得推介!系set lunch𠮶度我哋叫咗一个牛扒,全部野share食其实都几够。再值得一提嘅系过burger十分之好食,软熟之余系有心机整。不过顺带一提嘅系味精比较重,所以食完之后都要饮多啲水。但系侍应好主动会过嚟帮你加上去所以冇乜问题💪🏼💪🏼
阳光同沙滩就下次先啦☺️☺️