位于大屿山沙滩傍边嘅厅Bathers景观一流,对正住个海,如果天气好,加埋蓝天白云,吹著海风真系无敌!如果想坐最近海边嘅座位就要预早订位啦,野食选择唔算特别多,好多海鲜类,价钱中间价位,但系大屿山又要海景差唔多咁上下。车位好少同埋好满,如果揸车要谂谂泊边!🌊Crispy Salt and Pepper Squid $135★★★★☆大大碟,鱿鱼唔会细细件,分量都多。鱿鱼咬落去肉质好爽脆,唔会霉霉地,食落有种鲜味。鱿鱼出面炸粉薄得黎够哂酥脆,放耐左都仲系脆口,又唔会鱿鱼同炸粉分开哂或者空心,调味用左少少盐同黑椒,清清地已经足够,因为个鱿鱼够新鲜。🌊Roast Spring Chicken $185★★★★☆春鸡烤得岩岩好,外面层皮干得黎香脆,入面肉质仲系鲜嫩,用刀切嘅时候仲有肉汁,唔鞋口即使鸡胸部分都做得唔错。个鸡肉本身都带有香草同盐味,单食都够哂味。配菜有一个紫洋葱,冇左本身洋葱嘅香辣呛味,口感爽脆带香甜,配鸡肉一齐食味道更加之出,好夹。如果再觉得单调,鸡肉仲可以配埋粟米墨西哥辣椒莎莎酱食,酸酸地,带少少辣味,更加开胃。其余配菜有意大利青瓜、椰菜仔咁,成个菜式好丰富。🌊Apple Pi
Roast Spring Chicken
🌊Roast Spring Chicken $185
Apple Pie
🌊Apple Pie $85
★★★★☆
苹果批即叫即整,黎到已经闻到好香木桂同苹果味!个苹果批皮好香脆,入面好软淋,咬落去仲食到一粒粒苹果粒,个肉桂味好够,甜度刚好,整体偏向酸,但好岩我口味。如果觉得太酸可以加Vanilla cream一齐食,中和番个酸度。而个青苹果雪葩真系酸,我自己就觉得单食系有啲太酸,但加埋落个苹果批一齐食就OK,一个热一个冻,有另一番风味!佢整体唔系太甜,唔会好似一般个啲咁食几啖就太腻唔想食。啱哂唔系好食得咁甜嘅人,呢个绝对点得过!

🌟总括:环境已经系一百分,加上食物真系几好食,饮品就正常啦,如果入到去大屿山我觉得绝对值得一食。我应该都会再Encore!
Roast Spring Chicken
Apple Pie