2016-01-30
之前约左细佬食饭, 谂住揾间high class啲可以倾下计吹下水。 之后有朋友介绍左呢间位于大角咀嘅西班牙菜。我地去到面口望到个格调都几好就入左去。入到去发觉个环境真是唔差, 吊饰同酒杯挂晒在Bar枱, 好靓。 Hoegaarden Rosse (Half Pint)($48/Happy Hour)一坐低就即刻叫番杯啤酒先! 不过我个人第一次饮呢只Hoegaarden Rosse, 感觉好甜, 冇乜酒味。 对女士黎讲就比较好饮啲, 但对于我地呢啲饮开黑啤嘅男人黎讲就争咁啲 (不过甜还甜, 都有酒精架, 女士们唔觉唔觉就会饮多两杯, 小心! )地道蒜片辣椒橄榄油虾(跟脆包粒)($108)谂住叫个开胃小食做前菜, 呢个虾我个人就觉得麻麻地。 辣又唔是好辣, 但相对连其他味道都比较淡。Tapas Brew 特色烤乳猪($158)呢份烤乳猪味道唔错, 而且乳猪皮烧得好脆, 口感一流。 内裹肉质鲜嫩, 不过冇乜肉, 都是骨多, 份量略嫌少左啲。烤西班牙黑豚肋骨($128)全晚最好食就是呢个菜, 黑毛猪出名好食, 而且烧得几好, 唔会烧到干晒, 能够锁住肉汁。
之前约左细佬食饭, 谂住揾间high class啲可以倾下计吹下水。 之后有朋友介绍左呢间位于大角咀嘅西班牙菜。 我地去到面口望到个格调都几好就入左去。 入到去发觉个环境真是唔差, 吊饰同酒杯挂晒在Bar枱, 好靓。
一坐低就即刻叫番杯啤酒先! 不过我个人第一次饮呢只Hoegaarden Rosse, 感觉好甜, 冇乜酒味。 对女士黎讲就比较好饮啲, 但对于我地呢啲饮开黑啤嘅男人黎讲就争咁啲 (不过甜还甜, 都有酒精架, 女士们唔觉唔觉就会饮多两杯, 小心! ) 地道蒜片辣椒橄榄油虾(跟脆包粒)($108)
谂住叫个开胃小食做前菜, 呢个虾我个人就觉得麻麻地。 辣又唔是好辣, 但相对连其他味道都比较淡。 Tapas Brew 特色烤乳猪($158)
呢份烤乳猪味道唔错, 而且乳猪皮烧得好脆, 口感一流。 内裹肉质鲜嫩, 不过冇乜肉, 都是骨多, 份量略嫌少左啲。 烤西班牙黑豚肋骨($128)