2013-09-18
呢晚约咗个朋友仔相聚, 因为我地想倾下计, relax下, 所以拣咗: 西页!!!朋友仔揸车, 大约 8 点钟黎接我, 跟住就入西贡~先响西贡公园前面果间西餐厅医肚, 因为一黎佢响海边...风景好, 二黎佢有宁静既感觉...倾计一流!!之后就再转埸, 甜品时间!!!!!朋友仔带咗我黎呢度, 佢话呢间好食过X记㖞~位置都几鬼秘, 左边一个舖位, 右边一个舖位, 但系竟然都坐无虚席!!?好在啱啱路边有张吉枱, 秋风已到, 凉爽爽唔怕有蚊蚊, 嘿~坐低之后, 就系研究 menu 时间, 选择困难症又发作, 真系样样都想试添!!!结果, 唯有将呢个重任交比朋友仔~最后我地拣咗: 榴梿飘香 + 白雪公主落完单之后, 我地就继续倾计~仲谂住咁多人, 都应该要等多少少时间先有得食, 点知, 又几快㖞!!「榴梿飘香」上枱, 先闻到悠悠既榴梿香味, 但唔系浓烈, 朋友仔先开动分为 2 碗, 大家一齐 share!! 嗯, 汁底充斥榴梿气味, 配上细细粒既西米, 一小件榴梿果肉... 香味口感好夹!! 重点系甜度适中, 食完都唔会要特意拎水黎过口~食完果皇, 唔差在食埋果后啦, 而且呢个甜品出面真系好少见
朋友仔揸车, 大约 8 点钟黎接我, 跟住就入西贡~
之后就再转埸, 甜品时间!!!!!
朋友仔带咗我黎呢度, 佢话呢间好食过X记㖞~
结果, 唯有将呢个重任交比朋友仔~
最后我地拣咗: 榴梿飘香 + 白雪公主
落完单之后, 我地就继续倾计~
食完果皇, 唔差在食埋果后啦, 而且呢个甜品出面真系好少见, 应该系未见过先啱!!!!
整体印象、味道都唔错, 有机会再入西贡, 我会再黎呢度试埋其他款式!!!!!