2019-09-08 56 浏览
放假想松一松,同屋企人去食个精美下午茶。之前听朋友介绍太子有间小店,下午有层架tea set几唔错,今日就专程黎试试。餐厅灯光微暗,装潢简约得黎又带点优雅,座椅宽敞,感觉舒适。我地4人点咗两个Luxury High Tea Set。Wow,Tea Set 好精致,我地个个都举起电话影影影,因为实在太靓喇。我地由底层开始食上去。底层系系咸食,我特别喜欢芝士火腿牛角包🥐,焗得好香脆。另外三文鱼籽温泉蛋都几特别,香滑又甘甜。甜品亦非常吸引。焦糖炖蛋嘅焦糖脆皮比较厚身,所以整体比较甜。玫瑰奶冻杯卖相好靓,食落有玫瑰花嘅香甜,口感creamy。泡芙嘅cream 好full,食落特别满足。Drink menu 都有唔少选择,仲有好多花茶拣,我点咗红糖桂枣姜茶,非常养生。花茶好大壶,而且会用蜡烛keep warm,食完甜食可以慢慢叹茶。我地非常享受呢一餐舒适写意嘅下午茶

我地非常享受呢一餐舒适写意嘅下午茶
2019-09-07