2024-10-02 477 浏览
一行三人去开观塘工作,lunch rush hour随意入咗呢间有唔少选择嘅冰室。午市餐牌大约50至$70。仲有其他常餐同埋a la carte可以叫。我哋分别叫咗个酸菜鱼饭餐、鸡扒饭餐,同埋常餐瑞士汁鸡全翼捞丁。常餐有3只翼、樱花虾炒滑蛋、牛油丹麦多士(烘底),汁另上,加埋冻OT先$53,非常抵食。系丁底面淋身咗啲,另上汁偏甜,就面本身唔太索汁,挂汁咁食,不过都ok,好够汁。(以下无影到相抱歉)—酸菜鱼饭—鱼量好足!酸度刚好汤底偏淡味不过好𩠌饭嘅,系个汤嘅萝卜本身系腌萝卜,有啲得意😂—港式烧汁(橙汁𠮶只)鸡扒饭—鸡扒好厚肉,煎得得几靓,其余不太特别。值得一提,喺呢一度嘅淀粉质其实都处理得麻麻哋。面就偏腍,饭都系,同埋唔系粒粒分明。不过overall性价比都系到,唔想揾位,医吓个肚绝对ok!

常餐

(以下无影到相抱歉)
—酸菜鱼饭—

—港式烧汁(橙汁𠮶只)鸡扒饭—
鸡扒好厚肉,煎得得几靓,其余不太特别。

常餐