荃湾海之恋有间精致西式料理,呢度环境好宽敞呢!我地两个人点左第一道就系手撕猪肉薄饼。薄饼底薄脆,猪肉肉质嫩滑,配上新鲜蔬菜同特制酱汁,味道鲜美。每一口都有薄饼嘅香脆口感同猪肉嘅鲜味,非常适合作为二人点选。跟住有柚子酱炸鸡翼特色小食。鸡翼炸得金黄酥脆,外层酱汁带有柚子嘅清新香气,味道酸甜适中。每一口都带有柚子嘅独特风味,令人惊喜。然后重头戏系双层安格斯牛肉芝士汉堡。汉堡包夹著两片多汁嫩滑嘅安格斯牛肉,肉质鲜美,加上芝士同其他配料,味道更加丰富。汉堡包本身软绵,配合牛肉同芝士,每一口都令人感到幸福满足。除左食物之外,仲有非常推荐芝士奶盖焦糖爆谷拿铁!呢个饮品绝对系打卡able, 又饮得又睇得!内有香浓嘅拿铁咖啡,上面再加上浓郁的芝士奶盖同焦糖爆谷。饮品醇厚香甜,芝士奶盖同焦糖爆谷带出嘅层次感令人惊喜。整体而言,呢间西餐厅嘅食物质素非常高,每一样都有独特嘅风味,除左好味之外亦可以好好打卡同倾计享受呢!
荃湾海之恋有间精致西式料理,呢度环境好宽敞呢!

• WM安格斯牛肉芝士汉堡配薯条