平时喺观塘返工,一路都好想试吓呢间Cafe,见今日OT有啲晏就约男友嚟呢度食。一入到去店员即刻安排我哋座位,对答都非常热情,估唔到星期六晚都唔少人,所以最好用OpenRice book咗位先,点餐方面系用手机落单十分方便,而且晚餐会有二人或四人套餐,不过今日我同男友都唔系太肚饿,所以每人点左一个主食。第一个系威士忌糖浆猪鞍配著泥+焦糖苹果,注意返由于猪鞍系即叫即整,所以要等返大约20-30分钟,不过我哋醒目点左第二个餐10分钟后先再点猪鞍,时间就会岩岩好男友叫咗佢最爱既炸软壳蟹汉堡配牛油果红咖哩酱汁+薯条。猪鞍方面餐厅配左一个威士忌糖浆甜甜地嘅汁同猪扒十分夹,欣赏佢哋将薯蓉打得非常幼细食落好滑,猪鞍嘅火候焗得啱啱好,苹果同蔬菜有明显的焦糖化令到整个配搭更香。软壳蟹汉堡里面除咗有新鲜炸嘅软壳蟹之外,仲有咖喱酱同埋牛油果酱,有两种酱嘅配搭补充返炸嘢本身唔够水份嘅缺点,食落去除咗油炸嘅香味外,也非常Juice,仲有新鲜嘅蔬菜配搭真系天衣无缝,而且配嘅薯条亦有落少少海盐调味,增添整个层次。感觉呢间餐厅既特色系座位宽敞就算客多都听唔到其他枱客讲既野,呢样真系好重要,尤其香港太多cafe只顾俾客打

男友叫咗佢最爱既炸软壳蟹汉堡配牛油果红咖哩酱汁+薯条。

感觉呢间餐厅既特色系座位宽敞
就算客多都听唔到其他枱客讲既野,呢样真系好重要,尤其香港太多cafe只顾俾客打卡啲座位都非常迫,隔条隙已经系其他客

其次就系佢哋系宠物友善餐厅,放假都同狗狗黎,佢哋有狗狗鲜食餐

总括黎讲,呢间cafe既食物质素同环境可以话系水准之上,平时返工就算中午都可以再黎食!
2023-03-25
  • 炸软壳蟹汉堡配牛油果红咖哩酱汁.薯条