今日去屋企附近食台式料理🥡🥢🧋地点就系澳南果边既海旁,价钱唔贵性价比高,呢度仲系宠物友善餐厅,可以带埋心爱嘅宠物入嚟开餐🐱🐶唔洗放佢系门口咁惨🙈而且呢度唔止有一般嘅台式料理,仲有烧肉🥩🦐🦑烤鱼、酸菜鱼🐟炖汤🍲下次黎又可以食其他野😌凉拌豆腐皮蛋🥚好多蒜沫系豆腐上面微微辣,好开胃🤤我唔食皮蛋,正好同男友分享🤭黑松露黄金花枝丸🧆花枝丸上面有黑松露酱点缀,花枝丸炸得好香口亦都好弹牙,咬落啖啖墨鱼香味👍🏻盐酥鸡🐓盐酥鸡炸得好脆,仲有炸过嘅九层塔喺上边调味,识落冇油腻感觉,个底亦都唔多见有油👍🏻👍🏻恋上酥炸蚵仔鲁肉饭🦪🍚蚵仔炸得酥脆一啲都唔腥,加埋鲁肉送饭一流😋食到我好想去台湾旅行🙈台式红烧牛肉面🍜古早牛肉汤好浓郁但唔会好咸,啲面亦都好挂汤😋一啲都唔孤寒,牛腱有两大片同埋有三四嚿牛肋条🤩🤩玫瑰荔枝鲜奶冰🩷饮落去系沙冰质地,第一啖首先好香嘅系荔枝味,然后有淡淡玫瑰味同奶味,好适合夏天消暑🥵奶盖四季春🥛🍵同一般那个有啲唔同,唔系坊间嘅芝士奶盖,系香浓嘅奶味加上四季春嘅香味,淡淡地夏天啱晒饮😋🤩 推荐指数:8 / 10📍 餐厅资料:恋上台式料理 (将军澳)将军澳唐俊街21号翩汇坊地下G26号舖☆.。.:

凉拌豆腐皮蛋🥚

玫瑰荔枝鲜奶冰🩷
玫瑰荔枝鲜奶冰

奶盖四季春🥛🍵

🤩 推荐指数:8 / 10
📍 餐厅资料:恋上台式料理 (将军澳)
将军澳唐俊街21号翩汇坊地下G26号舖

喜欢我的食评请Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #台式料理 #将军澳美食 #鲁肉饭 #红烧牛肉面 #盐酥鸡 #宠物友善 #恋上台式料理
凉拌豆腐皮蛋  &  黑松露黄金花枝丸
盐酥鸡