2024-05-10
之前落咗咁多日雨今日终于天晴☀️,同老公去咗西贡行吓,去咗呢间以3D立体拉花出名而人气爆灯的Cafe,由铜锣湾搬咗去西贡,环境很Chill ,店内摆放各式各様的装饰都感受到店主的用心,Pet Friendly更可以让主人与宠物一起用餐。🔶OWL-Day-Breakfast🔶全日早餐材料好丰富,有鲜果乳酪糠麦、沙律菜、芝士肠、明太子玉子烧、大烤菇、巴马火腿、比利时窝夫,用料比平时ADB有啲唔同,最印象深刻系个明太子玉子烧,入口软绵香甜。🔶Mixed Berries MACAE Chocolate Waffle🔶比利时窝夫质地焗到香脆内松软,配以62%马卡埃茶香朱古力酱,香浓朱古力味,仲有自家制云呢拿雪糕,呢个甜品配搭真系会食到停唔到口😚🔹3D Cat Chocolate Latte 立体拉花朱古力打卡之选必叫立体拉花有几款动物可以拣,我最后选了猫咪,真系可爱到晕,靓到我唔舍得饮🥰奶泡打得好好令到猫咪形状保持得很久,最后饮完亦清晰见到猫咪😚🔹Orange Floral Blend 橙香花果味清新,跟浓郁朱古力很夹。
🔶OWL-Day-Breakfast🔶
🔹Orange Floral Blend
橙香花果味清新,跟浓郁朱古力很夹。