2024-01-16
西营盘 📌MOOJOO Lifestyle Cafe几个月无踏足西营盘,今日路经艺里坊 • 2号地下,见开咗间宠物友善 Cafe ☕ 以宠物为主题嘅装修,地方宽敞亦坐得舒服,见有食评话d 野食唔好食,咁啲嘢食真系唔太好食 ~ 呢个都真系事实 😖🥚鸡蛋仔全日早餐 $148 ( 平日$128 • 周六日要加 $20 )呢个鸡蛋仔 All day 早餐,除咗个鸡蛋仔有啲新鲜感,摆得上枱之外,其他食材都好 hea。 [ 小兜仔茄汁豆 、 2条烟肉 🥓、 磨菇 🍄、 2 条肠仔 、2 粒太阳蛋 🍳 ] 。 ▫️鸡蛋仔🥚上枱仲热,外脆内亦算软,内馅密度高,除咗外层,其他方面 & 味道上,都同一般鸡蛋仔唔同,但味道又唔系唔好食,鸡蛋仔嘅味道同 All Day 夹唔夹,咸 vs 甜 match 与否,真系见人见智。▪️罐头嘢茄汁豆~ 冻 & 腥腥地▫️2片煎得既唔香又唔热嘅烟肉 🥓▪️2条熟咗,但唔热嘅肠仔 ▫️磨菇 🍄冇菇味,又系唔热▪️最okay 系2 粒太阳蛋🍳,煎得几靓,上枱系热辣辣🍟黑松露薯条 +$25 上枱系热辣辣,有薯条香味,如果炸香少少会更好; 而黑松露酱较稀,亦冇乜黑松露味。☕ Signatur
▪️罐头嘢茄汁豆~ 冻 & 腥腥地
▫️2片煎得既唔香又唔热嘅烟肉 🥓
▪️2条熟咗,但唔热嘅肠仔
▫️磨菇 🍄冇菇味,又系唔热
▪️最okay 系2 粒太阳蛋🍳,煎得几靓,上枱系热辣辣
🍟黑松露薯条 +$25
☕ Signature Cappuccino $38
由于我嗌咗 Set,所以咖啡跟餐系半价,即$19,半价嘅性价比系吸引,咖啡嘅味道亦都唔错,净系个喵喵🐱 图案都令人赏心悦目。
♦️题外话,店内有个戴眼镜 男店员,行路跣来跣去,"撤check咁转",鞋同地板产生嘅声响系好吵耳,其实有冇谂过 影响客人休闲嘅心情❓
🔅 总括嚟讲,饮品方面 ☕ 味道唔错,但食物真系唔太好食,亦都唔太值,令客人有一种感觉好流又未到好伏嘅感觉,如果再帮衬,都可能都纯粹净系饮杯咖啡 ☕