2022-08-12 491 浏览
呢间中菜馆有位厨艺了得嘅宝哥师傅,开咗咁多年都好多唔同嘅人楼下个捧场一间中菜馆,咁啱下午嚟到嘅时候已经爆满真系意想不到🫣店内虽然细小,但原来有一间房可以独立预早预订私房菜,房间私隐度好高👍🏻😳✨万寿果南北杏雪耳木瓜汤每日用咗四、五个钟煲嘅老火汤,雪耳配木瓜清甜颜色嘅汤汁完全吸收到万兽果嘅味道配埋南北杏清热,消暑解渴😊😋✨叉烧滑蛋饭叉烧切得比例细小,叉烧碎同白饭嘅份量夹埋一齐食原来系恰到好处再配湖北鸡蛋,蛋黄橙黄色非常之鲜艳,而蛋香味特别浓郁再配上秘制嘅酱料食落去我一啖都食到炒蛋香味又唔会抢咗叉烧分香嘅味道👍🏻👍🏻✨✨冻奶茶香茶冲出嚟嘅奶茶里面嘅茶香味甘香而独有嘅花香味道令到成杯奶茶花香味道,牛奶成杯奶茶一啲都冇茶香苦涩味,值得一赞✨🥰

✨万寿果南北杏雪耳木瓜汤

✨叉烧滑蛋饭