2022-04-30 50 浏览
台北车站。。。听见就有去旅行嘅感觉✈️,不过呢到唔只有台湾野食,今次👦🏻👧🏻就决定喺到食鸡煲🥘🤯!🌟麻辣鸡煲今次👦🏻👧🏻依旧叫咗小辣嘅鸡煲🐔,呢到嘅辣度唔算好强,小辣对唔太食得辣嘅👧🏻完全冇负担🫢,如果尝辣嘅朋友仔可以大胆叫中辣🌶️都冇问题!鸡煲豆瓣酱味颇浓烈,加上各种必备配料:蒜头🧄、紫洋葱🧅、辣椒🌶️,超级惹味,捞饭一流(👦🏻食左1.5碗饭)!鸡肉🐔份量足半只,事先有走油,所以都几嫩滑。🌟炒莴笋丝今次👦🏻👧🏻踏出Comfort Zone试下莴笋,估唔到蔬果都可以咁嫩滑,完全冇草青味!加上师傅系用咗蒜蓉炒莴笋🥬,仲要超有镬气,就好似食紧炒油墨菜菜菜茎!以后叫米线/食川菜都可以叫莴笋!🌟香芋珍珠奶茶🧋虽然已知呢类香芋饮品唔系天然,但饮嘅系回忆😛。面层仲吱咗啲Cream+ 胚芽!忘记要叫少甜少冰,幸好饮品甜度不高!🌟冷泡乌龙茶无茶不欢嘅👦🏻就叫咗枝冷泡乌龙茶,茶味芳香,食完鸡煲可以解腻!

🌟麻辣鸡煲

🌟炒莴笋丝